11. 3. 2010

Dámske plavky ako uliate

Predošlý článok bol o histórii plaviek.V pokračovaní nasleduje uverejnených zopár postrehov aké typy plaviek sa hodia k rôznym typom ženského tela.

Pre štíhle ženy:

Štíhľunké ženy ocenia hlavne plavky v podobe bikín so zaväzovaním na krk. Takýto typ plaviek nechá krásne vyniknúť ženskú postavu. Ak má žena menšie poprsie, bude vhodné popozerať sa po plavkách s vypchanými košíčkami. Celkovo si môže štíhla žena dovoliť prakticky akékoľvek dámske plavky, hoci aj trojuhoľníkového strihu a s nízko zasadeným pásom.

Veľké prsia

Tie ženy, ktoré sa nehanbia za svoje prednosti, by mali uprednostniť plavky zo silnejšími ramienkami, aj zapínaním a podprsenku vystuženú kosticami, ak je to možné. Je to záležitosť pohodlia, no ak samozrejme žena dáva prednosť opaľovaniu pred plávaním vo vode, tak svoju funkciu spoľahlivo splnia aj bikiny. Športovkyne s väčšími prsiami by si mali zvoliť jednodielne plavky z pevnejšieho materiálu a menším výstrihom.

Väčší zadok, tvar postavy typu presýpacích hodín.

Výraznejší zadok bez problémov zakryjú nohavičky tmavšej farby. Ak má žena aj objemnejšie bruško, nie je nutnosťou skrývať sa v plavkách z jedného dielu. Postačí zvoliť nohavičky s vyšším pásom. No postava tvaru presýpacích hodín v jednodielnych plavkých získa požadovanú súmernosť, len je potrebné dávať si pozor na vykrojenie, pretože nízko vykrojené plavky opticky skracujú ženské nohy. Dámske plavky z jedného dielu, ktoré sú ozdobené zvyslími prúžkami, postavu zoštíhlia.

Širšie ramená

Kvôli širším ramenám vyzerá ženské telo dlhšie a robustnejšie, avšak v skutočnosti to tak nemusí byť. Riešenie je jednoduché: dámske plavky, ktoré sa zaväzujú na krk, opticky zúžia postavu. Pri použití veľmi výrazných vzorov môže žena odviesť pozornosť od svojich disproporcií.

Krátke nohy

Krátke nohy pomôžu predĺžiť vykrojené plavky, nezáleží na tom, či ide o jednodielne, alebo dvojdielne. Výborným riešením sú bikiny zo zaväzovaním na bokoch, potom stačí čo najvyššie ponad boky umiestniť  mašličku.

Športovkyne

Typ plaviek by nemal zohrávať hlavnú úlohu, najdôležitejšia je praktickosť a pohodlie pri rôznych aktivitách. Ženy sa môžu inšpirovať novými trendami, ktoré vznikli pri vodnom lyžovaní a windsurfingu, tj. že namiesto spodného dielca plaviek si oblečú trenírky.

Zdroj: oblectese.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára